Dünya

İsrail hava saldırısı Şam bölgesini vurdu, iki Suriye askeri yaralandı

19 Temmuz 2023 11:01

T24 Dış Haberler

Suriye devlet haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nden yerel saatle 00.25'te fırlatılan İsrail füzelerine karşı koyduğunu ve "çoğunu düşürdüğünü" bildirdi.

Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, füze saldırısında iki Suriye askerinin yaralandığı ve "bazı maddi kayıplar" olduğu belirtildi.

İngiltere merkezli bir savaş gözlemcisi olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, İsrail bu yıl içinde Suriye’ye yönelik yirminci hava saldırısını düzenledi. Gözlemevine göre saldırılarda Dimas kasabasındaki havaalanı yakınlarındaki askeri mevzilerin yanı sıra başkentin batısındaki Beyrut-Şam karayolu da hedef alındı.

Gözlemevi, füzelerin Suriye hükümetinin müttefiki olan Lübnan Hizbullah'ının depolarına isabet ettiğini ve yangın çıktığını aktardı.

Al Jazeera’nın haberine göre, İsrail'in Suriye'ye yönelik rapor edilen son hava saldırısı 2 Temmuz'da gerçekleşirken, ülkenin orta kesimindeki Humus kenti yakınlarındaki bölgelerin vurulduğu, maddi hasarın olduğu ancak can kaybının olmadığı açıklanmıştı.

İsrail’in ayrıca, son birkaç yıl içinde Şam'daki ve Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentindeki uluslararası havaalanlarına birkaç kez saldırdığı ve genellikle tesisleri geçici olarak devre dışı bıraktığı bildirildi.

İsrail, Suriye'ye yönelik saldırıları hakkında nadiren yorum yaparken, düşmanı olarak gördüğü İran'ın Suriye topraklarındaki ayak izini genişletmesine izin vermeyeceğini defalarca dile getirdi.