Dünya

İsrail Gazze'de yine okul vurdu: En az 80 ölü

11 Ağustos 2024 08:44

T24 Dış Haberler

Filistinli yetkililer, Gazze Şehri'nde bulunan bir okul yerleşkesine İsrail'in attığı füzeler sonucunda en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 

The Guardian'ın aktardığına göre 6 bin yerinden olmuş insanın kaldığı Tabeen okulu, cumartesi insanlar sabah namazına hazırlanırken vuruldu. Yerleşkede yangın çıktı. Çekilen görüntülerde birçok ceset görülmüştü. 

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olan Abu Anas, ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Dua eden insanlar vardı, insanlar duş alıyordu ve bazıları da uyuyordu; aralarında kadın, çocuk ve yaşlılar da vardı. Füze üstlerine hiçbir uyarı yapılmadan atıldı. Önce birincisi, sonra ikincisi. Vücutlarından geriye kalanları topladık" dedi. 

Gazze Şehri'ndeki Al Ahli Hastanesi'nin direktörü Dr. Fadul Naim, AP'ye yaptığı açıklamada kendilerine 70 ceset ve 10 ayrı cesedin de parçalarının ulaştığını ifade etti. 

Naim, "Cumartesi en zor günlerden biriydi. Hastanedeki durum felaket. İsrail katliamı nedeniyle ciddi bir tıbbi malzeme ve kaynak kısıtlılığı var" dedi.

İsrail ordusu, Filistin'in açıklamalarının "abartılı" olduğunu ve en az 20 Hamas mensubunun öldürüldüğünü iddia etti. İsrail, öldürülenler arasında üst düzey kumandanlar da olduğunu öne sürdü.

İsrail, Temmuz ayının başından bu yana "Hamas üyeleri saklanıyor" iddiasıyla 10 kez okul vurdu.