Dünya

İsrail, Gazze'de Uluslararası Kızılhaç Komitesi ofisinin çevresindeki çadırları vurdu: En az 22 ölü

Saldırıda Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin ofisinin de zarar gördüğü belirtildi

22 Haziran 2024 09:54

T24 Dış Haberler

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze'deki ofisinin de zarar gördüğü bir topçu saldırısında 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ofisin çevresinde yüzlerce yerinden olmuş Filistinlinin yaşadığı çadırlar bulunuyordu. 

Gazze Sağlık Bakanlığı, cuma günü meydana gelen saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve 50 kişinin yaralandığını söylerken, topçu ateşinden İsrail'i sorumlu tuttu. Hamas'a bağlı bakanlık, İsrail'in El Mavasi'de bulunan Uluslararası Kızılhaç Komitesi ofisinin çevresindeki çadırları hedef aldığını ifade etti. 

ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e konuşan gördü tanıkları, bazı insanların ilk bombardımandan sonra panik olanlara yardım etmeye çalışırken öldüğünü ifade etti. 

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı kimin yaptığına dair bir bilgi vermedi ancak ofislerinin zarar gördüğünü söyledi. 

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, saldırının ardından 22 ceset bulunduğunu ve 45 yaralının yakınlardaki sahra hastanesine götürüldüğünü, ancak "daha fazla can kaybı bildirildiğini" söyledi. 

İkinci bir görgü tanığı, İsrail'in ikinci bombardımanı insanlar çadırlarının dışına çıktıktan sonra yaptığını söyledi. 

El Mavasi, İsrail tarafından "güvenli bölge" ilan edilmişti ve İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah şehrine saldırmasının ardından binlerce insan oraya kaçmıştı. 

Su veya kanalizasyon sistemi bulunmayan kırsal bir bölge olan El Mavasi'de Filistinliler çok zor şartlarda yaşıyordu. İsrail, daha önce de bu bölgeye saldırı gerçekleştirmişti.