Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı'ndan Türkçe mesaj: İmamoğlu ve Yavaş'ı kutlarım; Erdoğan yeni malzemeler bulmalı!

01 Nisan 2024 03:44

T24 Dış Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Yizrael Katz, Türkiye'de yapılan 31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul'da ve Ankara'da tekrar kazanan CHP adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı kutlarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "İsrail'e saldırmak artık işe yaramıyor" diye seslendi. 

Türkiye'de oylar sayılmaya devam ederken TSİ 22.53'te X platformu üzerinden Türkçe bir mesaj paylaşan Katz, "Türkiye'de yerel seçimler Erdoğan'ın adayları için yenilgiyle sonuçlandı. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş'a tebrikler" yazdı. 

"Bu Recep Tayyip Erdoğan'a açık bir mesaj" diyen Katz, "İsrail'e saldırmak artık işe yaramıyor, yeni malzemeler bulması gerekli" ifadelerini kullandı. 

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, kampanya sürecinde “Biz kazanırsak Gazze’deki mazlumlar sevinecek” demişti.İmamoğlu da Gazze’ye beş yardım TIR’ı gönderdiklerini açıklamıştı. 

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde AKP ile ittifak yapan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 31 Mart'ta İstanbul adayını AKP lehine çekmek için sunduğu şartlardan biri İsrail'le ticaretin kesilmesiydi.