Dünya

İsrail basını: İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Netanyahu'nun onayını almadan Washington'a gitti

Netanyahu, Gantz cuma günü kendisini arayıp ABD'ye gitme planından bahsedene kadar ziyaretten habersizdi

04 Mart 2024 09:28

İsrail Savaş Kabinesi mensubu Benny Gantz, temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gitti.  ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi beklenen Gantz'ın ABD ziyareti için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun onayını almadığı iddia edildi. 

İsrail'in Ynet News haber sitesine göre, Netanyahu, Gantz cuma günü kendisini arayıp ABD'ye gitme planından bahsedene kadar ziyaretten habersizdi.

Netanyahu'ya yakın bir kaynak, Başbakan'ın "Bakan Gantz'a İsrail Devleti'nin tek bir başbakanı olduğunu açık bir şekilde ifade ettiğini"söyledi. Kaynak, Gantz'ın ziyaretinin Netanyahu'nun onayı olmadan organize edildiğini savundu. İddiaya göre, ziyaret, her bakanın seyahat planı da dahil ziyaretleri hakkında öncesinde başbakana bilgi verme zorunluluğuna da aykırıydı.

Gantz'ın ofisi ise ziyaretin yapılacağını teyit eden bir açıklama yaptı. Gantz'ın ofisinden yapılan açıklamada, "Bakan Gantz, cuma günü, toplantılarda iletilecek mesajların koordinasyonunun sağlanması için ziyaret niyetiyle ilgili başbakanı bilgilendirmiştir" denildi.