Dünya

İspanya'nın beden olumlama kampanyasında bir skandal daha: Modelin protez bacağı değiştirilmiş

31 Temmuz 2022 09:42

T24 Dış Haberler

İspanya hükûmetinin beden olumlama için başlattığı “Her beden plaja hazırdır” kampanyasında izni alınmadan fotoğrafı kullanılan modelden sonra fotoğrafta yer alan protez bacaklı bir kadının da protezinin kaldırıldığı ortaya çıktı.

The Guardian’da yer alan habere göre, İspanya Eşitlik Bakanlığı’nın hazırladığı beden olumlama posterinde en solda çiçekli bir mayoyla resmedilen Briton Sian Green-Lord’un sol protez bacağının posterde değiştirildiği görüldü.

2013 yılında geçirdiği kazada sol bacağını kaybeden model, İspanya’nın hazırladığı posterle ilgili “Şu an hissettiğim öfkenin miktarını anlatamam. Resmen titriyorum. Çok sinirliyim. Fotoğrafımı izinsiz kullanmak başka, bedenimi değiştirmek, protez bacağımı değiştirmek başka… Bunun yanlış olduğundan başka ne söyleyebilirim bilmiyorum” dedi.

Kampanyanın görselini hazırlayan sanatçı Arte Mapache, daha önce modellerin fotoğraflarını izinsiz kullandığı için özür dilemişti.

Mapache, modellerin fotoğraflarını “istismar” amacı gütmediğini, tek amacının modellerin nasıl ilham kaynakları olduğunu göstermek olduğunu söylemişti. 

İspanya’da hükûmetin başlattığı kampanyanın posterinde yer alan bir başka model de fotoğrafının Instagram’dan izinsiz alınarak kullanıldığını söylemişti.