Gündem

İsmail Saymaz: Süleymancılara ait yurttaki çocuğa cinsel tacizin 2 şahidi var!

26 Ekim 2023 08:39

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Süleymancılara ait Özel İstanbul Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda 11 yaşındaki Y.'ye istismarda bulunan imam İ.S.'ye açılan davaya ilişkin kaleme aldığı yazısında, dava dosyasına da giren iki şahidin ifadelerini aktardı.

İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada imama 12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan en az 18 yıl hapis isteniyor. Saymaz’ın aktardığına göre Savcılık Y.'nin kurstaki oda arkadaşı Y.'yi tanık olarak dinledi. 12 yaşındaki Y., şu bilgileri verdi:

“Y., Ramazan ayında yanıma gelerek, ‘İ.S. hoca beni elle taciz ediyor' dedi. Biz yatsı namazını kılıp yatıyorduk. Birkaç saat sonra İ.S. hoca odamızın kapısının önüne gelerek, Y.'yi çağırıyordu. Y., hocanın yanına gidiyordu. İkisi birlikte uzaklaşıyordu. Nereye gittiklerini bilmiyorum. Y., bir-iki saat sonra odaya geri dönüyordu. Bu olay farklı zamanlarda 9-10 defa geç saatlerde tekrar etti.”

Bir diğer tanık da M. M., arkadaşı Y.'yi doğrulayarak, şöyle konuştu:

“Y., sadece bana ‘İ.S. hoca kötü şeyler yapıyor' dedi. Kötü şeylerden kasıt ne, bilmiyorum. İ.S. hoca, Y.'yi gece saatlerinde dolaştığı ya da yemek yediği için çağırıyor, bazen bilgisayar ve şarj aletini istiyordu. İ.S.'nin yaramazlık yapması ve yattığı yerde konuşması sebebiyle Y.'yi birkaç kez yatağından kaldırıp götürdüğünü biliyorum. Birşey görmedim çünkü İ.S. hoca Y.'yi odaya çağırıyordu.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


 

TIKLAYIN - İstanbul'daki Süleymancı yurdunda çocuğa cinsel istismar!

TIKLAYIN - İstanbul'daki Süleymancı yurdundaki çocuğa cinsel istismar ilk değilmiş!