Gündem

İsmail Saymaz: Sinan Ateş suikasti, “Susurluk” ile kıyaslanabilecek bir cinayet şebekesini gün yüzüne çıkardı

"‘Dodo’nun ifadeleri, bir ucu MHP’ye, diğer ucu ise yeraltı dünyasına uzanan suç ağını deşifre edebilir"

06 Ocak 2023 09:48

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan isimlere dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Sinan Ateş suikasti, belki ancak ‘Susurluk’ ile kıyaslanabilecek bir cinayet şebekesini gün yüzüne çıkardı” dedi.

Ateş'in öldürülmesine cinayeti azmettirdiği iddia edilen “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in Hopa’da Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini mesken tutan Mesut Turhan liderliğindeki çetenin üyesi olduğuna dikkati çeken Saymaz, Hasan Ferit Gedik cinayeti davasını hatırlattı. Silahların ateşlendiği olayda ateş edenlerden birinin de Çep olduğunu, “suç örgütü üyeliği, öldürme, üç kez öldürmeye teşebbüs, tehdit, mala zarar ve dört ayrı yaralamadan” toplamda 62 yıl hapis cezası verildiğini ifade etti. Yakalanamayarak Gürcistan’da olduğu iddia edilen Çep için “meğer İstanbul’da, yeraltında yaşıyormuş” diyen Saymaz, “Anlaşılan o ki… Sinan Ateş suikasti ‘Dodo’ya ihale edildi. Peki, bu ‘siparişi’ kim verdi? İki özel harekat polisini bu kanlı suça ortak eden ne? Maddi bir çıkar mı var? Siyasi bağ mı?” diye sordu.

Hasan Ferit Gedik Davasında Çep’in avukatı Serdar Öktem’e de dikkati çeken Saymaz, “Öktem’in Sinan Ateş soruşturması kapsamında tutuklanan bir kişiyle daha avukatlık ilişkisi var: Ufuk Köktürk” bilgisini aktardı. Saymaz, şunları kaydetti:

“Köktürk, iki hafta önce MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. Sinan Ateş’in öldürülmesinden hemen önce eşinin hesabından Çep’e üç işlemde 97 bin TL gönderdiği için suçlanıyor. Bu ilişkinin tesadüfi olmadığını, Köktürk ile Çep’in tanıştığını biliyoruz. Mustafa Uzunlar ifadesinde, “Köktürk’ü ‘Dodo’ lakaplı kişinin yanında birkaç defa gördüm” diyor. Sinan Ateş suikasti, belki ancak ‘Susurluk’ ile kıyaslanabilecek bir cinayet şebekesini gün yüzüne çıkardı. Bu şebekenin içerisinde MHP’li bir yönetici, ‘öldürme hizmeti’ veren yerel bir tetikçi grubu, suikaste eskortluk eden iki polisle karşı karşıyayız. ‘Dodo’nun ifadeleri, bir ucu MHP’ye, diğer ucu ise yeraltı dünyasına uzanan suç ağını deşifre edebilir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.