Gündem

İsmail Saymaz: Para transferinde hesabını kullandıran ve senet imzalayan Nur Erkasap, iddianamede yok!

"Acaba aile dostu Fatih Terim olduğu için mi korunuyor?"

28 Kasım 2023 07:05

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, aralarında tanınmış futbolcuların da olduğu çok sayıda kişinin yüksek kâr vaadiyle dolandırıldığı davada Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap’ın da sanıklar arasında olduğunu ancak iddianamede yer almadığına dikkati çekti.  Saymaz, “Para transferinde hesabını kullandıran ve senede imza atan Erkasap, dosyadan buharlaştırılıyor. Acaba aile dostu Fatih Terim olduğu için mi korunuyor?” diye sordu.

Nur Erkasap’ın, bankacı Seçil Erzan'ın faizle para satın aldığı Mert Zeydanlı'ya imzaladığı iki senette borçlu olarak göründüğünü ayrıca banka hesabının Erzan tarafından para trafiği için kullanıldığını yazan Saymaz, durumu şöyle açıkladı:

Belözoğlu, Acun Ilıcalı’dan borç almış

“Örneğin Erzan, Emre Belözoğlu'ndan 5.000.000 dolar istedi. Belözoğlu, 1.000.000 dolar verebileceğini söyledi. Arkadaşlarından bu parayı topladı. Borç istediği kişilerden biri, Acun Ilıcalı'ydı. Ilıcalı, Belözoğlu'nun kuzeni ve Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'ya 28 Mart'ta 500.000 dolar gönderdi. Aynı gün bir başka tanıdığından 500.000 dolar daha geldi. Bahçekapılı, 1.000.000 doları Erkasap'ın hesabına yolladı. Erkasap, bu parayı Erzan'a gönderdi. Kuyumcu Ömer Kahraman da Erkasap'ın hesabına 5.884.000 TL havale etti.”

Seçil Erzan ifadesinde Nur Erkasap'tan bahsetmiş

Erzan, ifadesinde Erkasap için şunları söylüyor:

“Erkasap, fona para yatırmak istiyordu ama nakit parası yoktu. Para alacağım Mert Zeydanlı'ya kefil olabileceğini söyledi. Senet oluşturduk. Erkasap borçlu olarak yazıldı. Ben kefil oldum.”

Erkasap, dosyadan "buharlaştırılmış"

Saymaz, “Erkasap, para alışverişi içerisinde değilse neden senette borçlu oluyor? Buna rağmen iddianamede sanıklar arasında yer almıyor. Erzan'la para alışverişine girmemiş Atilla Yörük, bir kez para taşımış Kerem Can dolandırıcılıktan yargılanırken para transferinde hesabını kullandıran ve senede imza atan Erkasap, dosyadan buharlaştırılıyor. Acaba aile dostu Fatih Terim olduğu için mi korunuyor?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.