Gündem

İsmail Saymaz: Niğde Çocuk Evi'nde 9 yaşındaki bir çocuğun şiddet sonucu öldüğü iddia ediliyor; soruşturma gizli tutuluyor

10 Ekim 2024 15:08

T24 Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Niğde Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan dokuz yaşındaki bir çocuğun, gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Niğde Çocuk Evleri Sitesi’ndeki ölüm olayı, 1,5-2 ay önce meydana geldi. Sır gibi saklanan ölüm için Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı, çocuğu darp ettikleri ve olayı gizledikleri gerekçesiyle 17 personelin açığa alındığı iddia edildi.

"Dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı aradım" diyen İsmail Saymaz, "Yetkililer ölüm iddiasını doğrularken, çocuğun epilepsi hastası olduğunu söylediler. 'Otopsi raporunda çocuğun travmatik tesirle öldüğüne dair bir delilin mevcut olmadığı' ifade edildi. Ancak ilgili personellerin açığa alındığı ve soruşturmanın devam ettiği aktarıldı. Hali hazırda yayın yasağı ve gizlilik kararı olduğu belirtildi" ifadelerini kullandı.

Saymaz, "Anlamakta zorlanıyorum" diyerek, "Neden yayın yasağı ve gizlilik kararı alınıyor? Eğer çocuk şiddet sonucu ölmediyse, bu yönde bir şüphe yoksa, normal ölümse, neden gizleme ihtiyacı duyulur? Neyi saklıyorsunuz?" sorularını sordu. 

 

 

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'