Gündem

İsmail Saymaz: İmamoğlu'na "ahmak davası"nda özel tarife uygulanırken "siyasi yasak" mesajı verilmek isteniyor

"Hakaret suçlarında özgürlükçü davranılmalı, siyasetçiler ve kamu görevlileri toleranslı olmalı"

10 Ekim 2024 08:54

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı "Ahmak Davası"nı ve bu davada verilen cezayı ele aldı. Saymaz, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin vereceği kararın Türkiye'nin geleceğini etkileyeceğini belirterek, "Eğer 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası bölge adliye mahkemesi tarafından onanırsa CHP’ye ve muhalefete 'İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı gösterirseniz siyasi yasak getiririz, muhtar bile olamaz' mesajı verilmiş olacak." dedi.

Yazısında, Hakim Mehdi Komşul'un İmamoğlu'na "ahmak" ifadesinden dolayı verdiği 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının orantısız olduğunu savundu. Saymaz, Komşul'un daha önce baktığı hakaret davalarında çok daha ağır ifadeler için daha hafif cezalar verdiğini örneklerle anlattı:

Erdoğan'a Küfre 11 Ay 10 Gün: Bir kişinin AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik ağır küfürlerine rağmen, Komşul'un sadece "1 yıl 11 ay 10 gün" hapis cezası verdiğini belirtti.

"O... Ç..." İfadesine Para Cezası: Bir polis memuruna ve hemşireye edilen ağır hakaretlerde de Komşul'un cezaları para cezasına çevirdiğini ifade etti. "Komşul, 442 gün adlî para cezasına hükmetti. Sonra bu cezayı 8 bin 840 TL’ye çevirip 20 taksitte ödenmesine karar verdi." diye yazdı.

Saymaz, bu örneklerle İmamoğlu'na uygulanan cezanın istisnai derecede ağır olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Allah aşkına, hangisi daha ağırdır? Ahmak mı? 'Ananızı s…' mi? Ahmak mı? 'Hepinizin a… k…' mı?"

Ayrıca, hakaret suçlarında daha özgürlükçü bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini savunarak, "Hakaret suçlarında özgürlükçü davranılmalı. Siyasetçiler ve kamu görevlileri toleranslı olmalı. Hakaret cezaya değil, tazminat davasına konu edilmeli." dedi.

İsmail Saymaz'ın, "İmamoğlu’na özel ceza tarifesi uygulamış"  başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'