Politika

İsmail Saymaz: İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüne Kılıçdaroğlu da sıcak bakıyor

06 Mart 2023 13:19

Gazeteci İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sıcak baktığını yazdı. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağır ithamlarda bulunarak Altılı Masa'dan ayrılmış,  CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etmişti. Ancak iki başkan, Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklamıştı. 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Millet İttifakı'nın bugünkü toplantısı öncesinde temasların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Millet İttifakı’nda dün geceden bu yana liderler arasında temas trafiği sürüyor. Gelecek ve DEVA liderleri, Kılıçdaroğlu ve Akşener’le görüşüyor. Bu sabah Davutoğlu ve Akşener bir daha konuştu. İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü üzerinde duruluyor."

Saymaz İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasının ardından da şu paylaşımı yaptı: 

"İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları formülü Akşener’den geldi. Kılıçdaroğlu da formüle sıcak bakıyor. Cumhurbaşkanı yardımcılığında istifa gerekmediği için İmamoğlu ve Yavaş koltuklarında oturmaya devam edecek. Seçim kazanılırsa yasal değişiklik yapılacak"