Gündem

İsmail Saymaz: Dilan-Engin Polat’ın avukatı ile Adalet Komisyon Başkanı kuzenmiş

24 Kasım 2023 06:46

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Dilan ve Engin Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya'nın soruşturmanın açıldığı ve davanın görüleceği İstanbul Anadolu Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kaya ile amca çocuğu olduğunu yazdı.

“Rize'nin Çayeli ilçesinden olan Kaya'lar eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın köylüsü” oluğunu söyleyen Saymaz, Hukukçular Derneği Başkanı da olan Kaya'nın konuya ilişkin olarak yaptığı şu açıklamayı aktardı:

“(Ahmet Kaya ile akrabalık ilişkiniz şüphe yaratmaz mı?) Hayır çünkü dosyada bir görevi yok. Avukatlık tarzımda, kardeşim olsa fark etmez. Dosyayı almadan önce ve sonra kendisiyle görüşmedim.”

"Bu arkadaşları davadan önce tanımazdım"

Sahte faturayla dolandırıcılık iddiasına dayanan Demir Yumruk Davası'ndaki avukatlığından ötürü Polatlar tarafından tercih edildiğini kaydeden Kaya, “Bu arkadaşları davadan önce tanımazdım” dedi. Kaya, kendisi dışında 15-20 avukatın daha Polatları savunduğunu belirtti. Kaya, eskiden Milli Görüşçü ve AK Partili olduğunu, bugün ise Varoluş Hareketi adlı siyasi çevrenin içinde bulunduğunu söyledi.

“Şımarık zenginlik, parayı bulmuş, şımarmışlar"

Kaya, siyasi geçmişinden ötürü tercih edilip edilmediği sorusuna da, “Böyle bir arka planı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Kaya, Polatlar için düşüncelerini şöyle aktardı:

“Şımarık zenginlik. Parayı bulmuş, şımarmışlar. Bu arkadaşlarla biraz ironi yaptım. ‘Ayaklarım üşüyor' dedim. ‘Terlik yetiştirin' dedi Dilan'la kocası. ‘Yok' dedim, ‘Bir balya dolar koyun ayaklarımın altına.' (Gülüyor) Esas itibariyle Türkiye sosyolojisindeki değer kaymaları ve özentiler bunlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.