Gündem

İsmail Saymaz: CHP'deki istifanın perde arkası

30 Haziran 2022 15:31

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomem ile, Pomem'in de Erdoğdu'nun yeni eşi olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuba Torun ile aralarındaki ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından gelen istifaların perde arkasını yazdı.

Saymaz bugünkü yazısında istifanın perde arkasını şöyle aktardı:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 27 Haziran'da Erdoğdu ve Torun'u arayarak, istifa etmelerinin beklendiğini bildirdi. Bunun üzerine Erdoğdu, CHP liderinden randevu istedi. Dün için randevu verildi.

Erdoğdu, görüşmeye tek başına gitti. Eşi ve kendi adına hazırlanmış istifa dilekçeleri cebindeydi. Görüşmede Erdoğdu, ‘CHP'nin daha çok yıpranmaması için istifa kararını verdiklerini’ anlattı. Çift bir süre siyasi inzivaya çekilecek.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Eski eşi ile telefon konuşması sosyal medyaya yansıyan milletvekili Aykut Erdoğdu ile YDK Üyesi eşi Tuba Torun, CHP'den istifa etti

TIKLAYIN - Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Pomen'in avukatlarından açıklama: Ses kaydını müvekkilimiz yayınlamadı

TIKLAYIN - CHP'li Aykut Erdoğdu; eski eşinin açıkladığı konuşma kaydının ardından hastaneye kaldırılan yeni eşi Tuba Torun'dan özür diledi

TIKLAYIN - CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eski eşi ile yeni eşi Tuba Torun’un ses kaydı da sosyal medyada