Gündem

İsmail Saymaz: Çadırlar yarıya kadar kara batmış, bazıları kara gömülmüş, böyle geçici üs mü olur?

“Mehmetçik, geçtim PKK’nın sızma girişimini, yabani hayvan saldırısına ve donmaya karşı bile korunaksız değil mi?”

25 Aralık 2023 06:49

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Pençe Kilit Operasyonu’nda iki günde toplam 12 askerin şehit edilmesiyle ilgili kaleme aldığı yazısında Hakurk Sur Tepe'deki askeri üs bölgesine ait bir asker tarafından çekilmiş fotoğrafı gösterdi. “Çadırlar yarıya kadar kara batmış, bazıları kara gömülmüş, böyle geçici üs mü olur?” diye tepki gösteren Saymaz, “Mehmetçik, geçtim PKK’nın sızma girişimini, yabani hayvan saldırısına ve donmaya karşı bile korunaksız değil mi?” diye sordu.

Saymaz yazısında şunları kaydetti:

"Pençe-Kilit’te görevli askerlerin çektiği kimi görüntüleri izlemişsinizdir. Geçici üs bölgesinde çadırlar yarıya kadar kara batmış. Bazıları kara gömülmüş.  Tipiden göz gözü görmüyor.  Görüntüyü çeken asker ‘21 Kasım 2023. Sur Tepe. Çadırlarda kalıyoruz’ diyor. PKK, 23 Aralık’ta bu üsse sızdı.    Bilgi notundan aktarıyorum:

‘Şehit Piyade Uzman Çavuş Alpay Aras-3 Operasyonu kapsamında Sur Tepe Geçici Üs Bölgesi’nde harekat icra eden 1/Dağ ve Komando Tugayı’na TÖM’ler (PKK’lılar) tarafından sızma girişiminde bulunulmuştur.’

Notta altı askerin şehit düştüğü, altısının yaralandığı belirtiliyor. Sormak isterim: Böyle geçici üs mü olur? Mehmetçik, geçtim PKK’nın sızma girişimini, yabani hayvan saldırısına ve donmaya karşı bile korunaksız değil mi?

Bir başka görüntüde, askerler kameralardan hareket halindeki PKK’lıları izliyor.  Biri ‘Bunlar sızmaya geliyor’ diyor. Bu görüntü, PKK’lıların geçici üs bölgelerine sızma hazırlığı yaptığını ve uygun anı kolladığını kanıtlıyor.  Nitekim, SÖZCÜ’den Özgür Cebeci’nin haberine göre PKK, olumsuz havada gece görüşlü teknolojik aygıtların çalışmadığını veya sağlıklı görüntü alamadığını biliyordu.  Haberden alıntılıyorum:

‘İki günden beri bölgede yoğun yağış sonrası oluşan sisli ve puslu havayı fırsat bilerek üsse saldırı girişiminde bulundukları...’

Saldırı hava kararırken gerçekleştirildi. PKK’lılar üsse 20 metre yaklaştı. 5-10 metrelik mesafede çatışma çıktı. PKK saldırı için yoğun yağışı, sisli ve puslu havayı beklerken ve sızma için hareket halinde oldukları görüntülenmişken, TSK nasıl bir önlem aldı? PKK’lıların 1740 ve 1754 rakımlı tepelerdeki iki üsse 20 metre yaklaşabilmesi neden fark edilemedi?  Kuzey Irak’ta bu şekilde kaç üssümüz var? Bilmek istiyoruz... Kaç Mehmetçik kara batmış çadırlarda elinde silahla bekliyor?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı, 6 askerin şehit olduğu saldırının saha raporunu yayımladı: Ölümlerinde kimlerin bir zerre sorumluluğu var ise eğer Allah hepsini kahretsin!