Gündem

İsmail Küçükkaya: Kandırılmadınız, ana muhalefet lideri proje filan değil; seçimi kaybettiren şey doğru modelin yanlış uygulanmasıydı

25 Eylül 2023 09:08

Halk TV yazarı İsmail Küçükkaya, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhalefette yarattığı hayal kırıklığına değindiği bugünkü yazısında, “Her ağızda ‘kandırıldık’ söylemi… ‘Projeymiş’ suçlamaları… Hayır efendim. Kandırılmadınız. Ana muhalefet lideri proje filan değil. Akşener de… Kendinizi kandırmayın” diyerek tepki gösterdi. “Altılı Masa modeli doğruydu. Seçimi kazandıracak tek fikir oydu” diyen Küçükkaya, “Seçimi kaybettiren şey doğru modelin yanlış uygulanmasıydı” ifadesini kullandı.dedi.

Küçükkaya, bu görüşünü şöyle açıkladı:

"En kritik konu başlığı olan adaylığı hiç konuşmadan en son güne bıraktılar. Bir yıl boyunca defalarca toplandılar, her şeyi konuştular başkan adaylığını tartışmadılar. Olacak iş değil. Ve sinirler çok gerildi. Kılıçdaroğlu ve Akşener zihinlerinde ‘emrivaki yaparız dediğimizi kabul ettiririz’ düşüncesiyle bu meseleyi son güne bıraktılar. Çok sinir bozucuydu. O patlamalar bunun eseriydi. Emrivaki düellosunu Kılıçdaroğlu kazandı. Çünkü diğer 4 lideri nasıl ikna edeceğini biliyordu. Akşener bu gerilimin sonunda masadan kalkınca ittifak ağır darbe aldı. Sinirlerine hakim olamayıp o gün zehir zemberek konuşunca da İttifakın adayı Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansı telafisi imkansız bir darbe yedi. Sadece 2 başkan adaylığı (İmamoğlu/Yavaş) yerine 8 başkan adaylığı formülü ‘bu ülke böyle nasıl yönetilir ki’ şüphesini doğurdu ve seçmeni korkuttu. Kaçırdı.”

“Çok büyük bir stratejik hata yapıldığını” söyleyen Küçükkaya, “İttifak, MHP gibi davranmalıydı. Bahçeli’nin taktiği doğruydu. Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu beraber ortak bir liste ile milletvekili seçim yarışına katılmalıydı. CHP zaten bugünkü kadar milletvekili çıkaracaktı. 3’lü liste de 30/35 civarı milletvekili kazanabilirdi. CHP tabanı da öfkelenmemiş olurdu” görüşünü ifade etti.

Küçükkaya, “Demem o ki; kandırıldık diyerek kendinizi kandırmayın. Kılıçdaroğlu da kazanmak istiyordu Akşener de. Sadece Erdoğan kadar iyi siyasetçi değiller. Siyasal kurnazlıkta onunla yarışamadılar” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.