Gündem

İsmail Küçükkaya'dan ortak yayın açıklaması; iki şart sunmuş

Ortak yayını sunacak İsmail Küçükkaya, tartışmanın ayrıntıları ile ilgili de bilgi verdi

10 Haziran 2019 18:51

İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal'a İmamoğlu-Yıldırım yayını hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programının moderatörlüğünü yapacak olan İsmail Küçükkaya, FOX TV’nin ana haberine konuk oldu. Bunun kendisi için tarihi bir sorumluluk olduğunu belirten Küçükkaya, bu programı sunmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.

İki şart sunmuş

Görevi kabul etmek için iki şart sunduğunu da söyleyen Küçükkaya, “Bana bu teklif geldiğinde iki şartım olacak dedim. İki adayın da benim bu programı sunmamı istemesi ve iki partinin de benim için onay vermesi. Bu şartlar gerçekleşirse o zaman görevi kabul ederim dedim” ifadelerini kullandı.

'Kamunun merak ettiği tüm soruları soracağım'

Kamunun merak ettiği tüm soruları soracağını belirten Küçükkaya, soruları kendisinin hazırlayacağını ve yayının 3 saat sürmesini plandığını söyledi.

İsmail Saymaz'a konuşan Küçükkaya: İsmim ortak kararla çıktı

Gazeteci İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın buluşacağı ortak canlı yayınla ilgili İsmail Küçükkaya'yı aradığını duyurdu. Ortak yayınla ilgili ayrıntıları paylaşan Saymaz, İsmail Küçükkaya ile aralarında geçen konuşmayı da açıkladı. Küçükkaya ortak yayınla ilgili, "İki parti ve iki adayın mutabakatıyla ismim ortaya çıktı. Benim için önemli olan buydu. Bu görevi layıkıyla yapacağımdan kuşkum yok" dedi.

İsmail Saymaz, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"İsmail Küçükkaya ile konuştum.

Tartışma şu şekilde olacak:

- Canlı yayın olacak
- Soruları Küçükkaya hazırlıyor
- İki adaya aynı sorular sorulacak
- Eşit süre verilecek
- Sorular seçimle bağlantılı olacak
- Tartışma sorular bitene kadar sürecek
- Tüm kanal ve siteler verebilecek

Bir paylaşım daha yapan İsmail Saymaz'ın Tweet'i şöyle:

"İsmail Küçükkaya, bana şunları söyledi: 'İki parti ve iki adayın mutabakatıyla ismim ortaya çıktı. Benim için önemli olan buydu. Bu görevi layıkıyla yapacağımdan kuşkum yok. Altı yıldır her sabah üç saatlik canlı yayın yapıyorum. İki adayı seçimden önce canlı yayında ağırladım.'"