Gündem

İslami İlimler Fakültesi Dekanı'ndan çalışan annelere desteğe eleştiri: Evde anne kalmasın diye mi yapılıyor?

24 Ekim 2019 11:56

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projelerini eleştiren Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Halis Aydemir, çalışan annelere yapılacak maddi desteği hedef aldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, ‘Çalışan annelere aylık 650 TL destek’ projesini anlayamadığını ifade eden Aydemir, “Evde anne kalmasın diye mi yapılıyor?” diye sordu.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu ortaklığıyla hayata geçirilecek ve 0-60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen çalışan kadınlara aylık 650 liralık maddi destek öngören proje resmi olarak duyuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, proje ile kadın istihdamının artırılmasının amaçlandığını belirtti. Selçuk, proje kapsamında, çalışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını bildirdi.

"Anlam veremedim"

Daha önce, YÖK’ün ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın baskılar üzerine sonlandırdığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projeleri’nden duyduğu rahatsızlığı da açıkça dile getiren Aydemir, çalışan kadınlara yapılacak mali desteğin doğru olmayacağını savundu. Bakanlığın çalışmalarına, “Başından beri anlam veremediğini” söyleyen Aydemir, sosyal medya hesabından Bakan Selçuk’un projeye ilişkin sözlerini paylaşarak, “Gerçekten mi? Evde anne kalmasın diye mi yapılıyor? Yoksa mantıklı bir açıklaması var mı? Aile Bakanlığı’nın politikalarına başından beri hiçbir anlam veremedim” diye yazdı.