Dünya

İskoçya'da 'şeriat adası'

Şeyh Yaser el-Habib ve müritleri İskoçya'da bir ada satın almak istiyor

31 Temmuz 2024 12:18

T24 Dış Haberler

Kuveyt'ten Birleşik Krallık'a giden Şeyh Yasser el-Habib, kendi ülkesinde aşırıcılığı yaydığı gerekçesiyle 10 yıl hapis yatmasının ardından İskoçya'da bir 'şeriat adası' kurmayı planlıyor.

45 yaşındaki el-Habib, Birleşik Krallık'taki The Daily Mail gazetesine göre, İskoçya'nın batı kıyısında yer alan Torsa adasını satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Şeyh el-Habib'in, askeri tarzda eğitim kampları düzenlemeyi ve adada kendi organizasyonuna bağlı okullar, hastaneler ve camiler inşa etmeyi hedeflediği iddia edildi.

Atlantic Council adlı Amerikan düşünce kuruluşunda çalışan Sarah Zaaimi, el-Habib hakkında "Kendi orduları, adalet sistemleri, okulları ve hastaneleri olacak." dedi. Zaaimi, bu durumun egemenlik kavramını zorladığını belirtti.

Son dönemde yayımlanan bir videoda, Şeyh Yasser el-Habib, destekçilerinden adayı satın almak için 3,5 milyon sterlin bağış yapmalarını istedi. 

El-Habib, müritleri ve dünyanın her yerinden Müslümanlara yeni vatanlarında yaşamak için vize vereceğini vaat ederek, “Eğer İmam'ın bayrağı altında özgür yaşamak istiyorsanız, beklenen mehdi'yi hatırlatan her şeyin olduğu özel bir vatanda yaşamak istiyorsanız, bu projeyi destekleyin." dedi.