Dünya

İskoçya'da ikonik Flying Scotsman treni, başka bir trenle çarpıştı: Çok sayıda kişi yaralandı

1923 yılında Londra ve Kuzey Doğu Demiryolu (LNER) için inşa edilen lokomotif, saatte 100 mil doğrulanmış hıza ulaşan ilk lokomotif olarak kısa sürede ün kazanmış ve buharla çalışan mühendisliğin zirvesini simgelemişti

30 Eylül 2023 13:30

T24 Dış Haberler

İskoçya'nın Highlands bölgesinde dün iki trenin çarpışması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Kazaya ünlü Flying Scotsman ve Royal Scotsman trenlerinin çarpışması neden oldu. Kaza yerel saatle 18:15'te Aviemore İstasyonu'nda meydana geldi.

Polis, çarpışmanın düşük hızda meydana geldiğini söyledi. İki kişi hafif yaralanmaları nedeniyle Inverness'teki Raigmore Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğerleri ise istasyonda tedavi altına alındı.

Konaklama şirketi Belmond yaptığı açıklamada çarpışmayı bir "manevra olayı" olarak nitelendirdi. Açıklamada, "29 Eylül Cuma günü ... Flying Scotsman lokomotifinin Strathspey Demiryolu miras demiryolu hattında duran Belmond'un Royal Scotsman tren vagonlarıyla birleştiği sırada bir manevra olayının meydana geldiğini teyit edebiliriz" denildi.

Açıklamada ayrıca "Flying Scotsman planlanmış bir gezinin parçası olarak demiryolunu ziyaret etmekteydi" denildi.

Flying Scotsman lokomotifi neden ikonik?

İkonik Flying Scotsman, tarihi önemi ve ikonik statüsüyle tanınan dünyaca ünlü bir buharlı lokomotif. 1923 yılında Londra ve Kuzey Doğu Demiryolu (LNER) için inşa edilen lokomotif, saatte 100 mil doğrulanmış hıza ulaşan ilk lokomotif olarak kısa sürede ün kazanmış ve buharla çalışan mühendisliğin zirvesini simgelemişti. Flying Scotsman, tarihi boyunca İngiliz buharlı demiryollarının amiral gemisi olarak hizmet vermiş ve prestijli Londra-Edinburgh hattını işletmişti. Bugün, demiryolu mirasının sevilen bir sembolü olmaya devam ediyor ve rayları boyunca ilerlediği her yerde kalabalıkları kendine çekiyor.