Gündem

İSKİ'den vatandaşlara "su tüketimi" uyarısı: Rahat bir yaz dönemi için...

01 Haziran 2024 14:56

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbulluları yaz aylarında su tüketimi ilgili sosyal medya hesabından uyardı. Başa, "Sıcaklıkların artmasıyla birlikte günlük su tüketimimiz çok hızlı artıyor. Rahat bir yaz dönemi için suyumuzu dikkatli kullanalım" dedi. Başa, baraj doluluk oranlarının geçen yıla kıyasla iyi olduğunu da ifade etti.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'da yaşayan yurttaşlara su tüketimi konusunda uyarıda bulundu.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’dan yaz aylarında artan su tüketimi için İstanbulluları uyardı.

Başa, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, baraj doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 48,44 oranında daha iyi olduğunu, ancak yinede dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Şafak Başa, ''Bugün yaz mevsimine girmiş olduk. Baraj doluluk oranlarımız yüzde 79,28. Geçen yıla göre (Yüzde 48,44) daha iyi durumdayız. Ancak sıcaklıkların artmasıyla birlikte günlük su tüketimimiz çok hızlı artıyor. İstanbul genelinde dün 3 milyon 385 bin 905 metrüküp su tükettik. Meteoroloji haritasına göre kuraklık trendi devam ediyor. Rahat bir yaz dönemi için suyumuzu dikkatli kullanalım'' dedi.