Dünya

İşinden istifa eden kadın, ormanda bir kabilede yaşamaya başladı

31 Mayıs 2024 15:17

T24 Dış Haberler

Avustralyalı bir kadın, normal hayatını ve işini bir kenara bırakıp kilometrelerce uzağa taşınmaya karar verdi. 

Queensland'de yaşayan Jordan Hauenschild, ormanda yerli bir kabile topluluğunda yaşayan Ekvadorlu Pitiuruk ile tanıştıktan sonra kendini uçsuz bucaksız Amazon yağmur ormanlarında bulduğunu söyledi. 

26 yaşındaki Jordan, 24 yaşındaki Pitiuruk için hayatını değiştirerek kabileye katıldı. 

Jordan, "Egzotik bir toprak parçasından biriyle tanıştığıma inanamadım. Queensland sahilinde şehir hayatı yaşayan bir kız için, Amazon'dan biriyle konuşmak büyük bir deneyimdi. Olağanüstüydü.  Konuşmalarımız ağırlıklı olarak yaşam tarzımız, gün içinde neler yaptığımız, ne yediğimiz, nerede uyuduğumuz,nasıl yaşadığımız üzerineydi. Onun hayatından çok etkilendim" diye konuştu. 

Pitiuruk, ailesiyle birlikte Ekvador'daki Pastaza Ormanları'nda yaşıyor ve burada insanları kabile kültürleri hakkında eğitmek için yağmur ormanlarında rehberli turlar düzenliyor. 

Jordan, "Pitiuruk'un ailesi beni kollarını açarak karşıladı, bana ormanı ve dağları gezdirdi, her gün davul çalan kabilelerin sesiyle uyandım. Yerel çiftlikleri ve pazarları ziyaret ettim, geleneksel lezzetler tattım. Büyülü bir bağ geliştirdik. Gerçek hayattaki Tarzan'ımı buldum" dedi.