Gündem

Işık Üniversitesi'nden Bahar dönemi duyurusu: Senatomuz, kararı yüz yüze eğitimi engelleyen koşullardan duyduğu üzüntüyle uygulayacaktır

20 Şubat 2023 00:31

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bahar döneminde yüksek öğrenimde online eğitim kararı alınmasına tepkiler sürerken, Işık Üniversitesi yaptığı duyuruyla, YÖK'ün kararını 'üzülerek' uygulayacaklarını beyan etti.

Işık Üniversitesi'nin açıklamasından iki gün sonra, "Üniversite ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter paylaşımları da dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu Twitter paylaşımında, “Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum. Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın. Ayrıca YÖK'ü uyarıyorum; bu, had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın.” ifadelerini kullanmıştı.

Işık Üniversitesi 18 Şubat'ta açıklama yayımladı: "Senatomuz kararı üzüntüyle uygulayacaktır"

Işık Üniversitesi sosyal medya hesaplarından bahar dönemine ilişkin şu ifadelere yer verilmişti:

"Deprem afetinin ülke genelindeki ağır etkileri nedeniyle YÖK açıklamasıyla ve duyurusuyla 2022 ve 2023 Bahar yarıyılının uzaktan eğitim ile tamamlanmasının uygun olduğuna daha önceki açıklamalarını teyit ederek karar vermiştir.

Senatomuz kararı yüz yüze eğitimi engelleyen koşullardan duyduğu üzüntüyle uygulayacaktır

YÖK açıklamasına göre uygulamalı dersler de önce nisan ayına kadar online yapılacak o tarihte yüz yüze eğitime geçilirse kapsam içine alınacaktır"