Gündem

İş insanından 1 aydır haber yok! Ailesi yetkililere seslendi: Hayati tehlikesi olduğundan endişe ediyoruz

14 Ağustos 2024 11:18

Mersin'in Tarsus ilçesinden, ticaret için Kuzey Irak'a giden iş insanı 51 yaşındaki Ali Karani Ertargın'dan , 1 aydır haber alınamıyor. Ertargın'ın ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

İş insanı, 1 çocuk babası Ali Karani Ertargın, Kuzey Irak ve Türkiye arasında ticaretini yaptığı traktör yedek parça ve ekipmanlarının satışı için 14 Temmuz'da Tarsus'tan Süleymaniye bölgesine gitti. Kardeşleriyle 17 Temmuz'da telefonda görüşen Ertargın'dan bir daha haber alınamadı. Yetkili makamlara kaybolduğu yönünde başvurular yapan Ertargın'ın ailesinin bekleyişi sürüyor. Özlem Tanrıverdi (44), ağabeyinin 14 Temmuz'da Türkiye'den Irak'a geçiş yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Hayati tehlikesi olduğundan endişe ediyoruz"

"17 Temmuz’dan beri haber alamıyoruz. Süleymaniye'de gözaltına alındığına dair bilgi geldi bize. Akıbetinden hiç haber alamadık. Hayati tehlikesi olduğundan endişe ediyoruz, hiçbir haber alamıyoruz. Annem çok kötü hastalandı, yatalak şu anda zaten. Perişan durumdayız. Kızı da çok perişan oldu. Babasından haber alamamak onu çok üzüyor, bizi de çok üzüyor. Yetkililerden yardım talep ediyorum. En kısa zamanda güzel haberlerini almak istiyorum."

"Kardeşimizden 17 Temmuz'dan bu yana haber alamıyoruz"

Ali Karani Ertargın'ın ağabeyi Mustafa Ertargın ise şöyle dedi,

"Kendisi iş insanıdır. Irak'ta traktör malzemeleri, yedek parça alıp pazarlıyor, satışını yapıyor. Talepler üzerine Türkiye'ye sık sık giriş-çıkış yapıyor. Biz kardeşimizden 17 Temmuz'dan bu yana haber alamıyoruz. Bugün 1 ay oldu. Kardeşimizin hayatta olup olmadığına dair bir netice alamadık. O yüzden tüm Türk yetkililerinden kardeşimizi bize kavuşturmasını istiyoruz. Ailesi olarak perişanız. Annesi, kızı perişan. Lütfen sesimizi duyun bize yardımcı olun"  (DHA)