* İlk dokuz aylık süreçte sıkı para politikasının devam etmesini öngörüyoruz. Ancak yılın son çeyreğinde Merkez Bankası enflasyon hedefini tutturacağını gördüğü zaman faiz indirimi gündeme gelebilir.

"20 bin liraya kadar olan kredi kartı limit ve harcamaları dışında olmalı"

* 100 bin liraya kadar ihtiyaç kredileriyle 20 bin liraya kadar olan kredi kartı limit ve harcamaları tüm bu tartışmaların dışında tutulmalı.

* İhtiyaç kredilerine ve kredi kartlarına bi kısıt getirilecekse bu ancak yüksek limitli olan ve lüks tüketime dönük olan harcamaları engelleyecek tedbirler olmalı.

* Kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde düşük limitli olanlarla yüksek limitli olanları ayırarak bir düzenleme yapmak sağlıklı olur.

* KKM'den dövize dönüşler öğrenilmiş davranış kalıbına girdi. Seçim beklentileriyle alınan bir pozisyon, ancak bu bir yerel seçim. Seçim sonrasında bu beklentilerin gerçekleşmeme olasığının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

* Dövize geçişi anlayabiliyorum, geçen sene de dolarize olduk ve bu pozisyonu alanlar haklı çıktı. Şimdi bunu yerel şeçime uyguluyorlar. Ama bunun yerel seçim olduğu ve genel seçim gibi sonuçlanmayacağını unutmamak gerekir. Büyük olasılıkla bu poziyonu alanlar kârlı çıkmayacak."