Dünya

İrlanda'da trafik kazaları artıyor: E-scooter ve motosiklet kazaları can aldı

29 Temmuz 2024 13:16

T24 Dış Haberler

İrlanda polis teşkilatı, sadece hafta sonu yaşanan beş ölümle birlikte ülkedeki trafik kazalarıyla ilgili derin endişe duyduğunu açıkladı. Kazalarda, dört motosiklet kullanıcısı ve bir e-scooter kullanıcısı hayatını kaybetti.

Kilkenny şehrinde meydana gelen kazada, 14 yaşındaki Joe Carthy isimli bir genç elektrikli scooterının bir araca çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Joe Carthy, son bir ay içinde İrlanda’da ölen üçüncü e-scooter kullanıcısı oldu.

E-scooter kullanımı, Mayıs ayında İrlanda'da yasal hale geldi. Yasal bir gri alanda kalan bu araçların kullanımı için lisans gerekmiyor ve araçların kaydedilmesi, vergilendirilmesi veya sigortalanması zorunlu değil. Yalnızca kullanıcıların 16 yaşından büyük olması şartı bulunuyor.

Hafta sonundaki ölümlerden önce, İrlanda yollarındaki ölüm sayısı zaten geçen yılın üzerinde bir seviyeye çıkmıştı. Maliye Bakanı Jack Chambers, Kamu Bilinçlendirme Kampanyaları için Yol Güvenliği Otoritesi'ne daha fazla fon sağlanabileceğini belirtmişti. Yakın zamana kadar trafik ölümlerinde bir azalma yaşanırken, bu trend tersine dönmüş durumda.

Son günlerde içki içerek araç kullanma, hız yapma ve cep telefonlarıyla konuşma tehlikelerine dair sert reklamlar geri dönmüş durumda. Bu kampanyaların bazıları, rugby milli oyuncusu Andrew Porter ve The Script grubundan Danny O’Donoghue gibi spor yıldızlarını da içeriyor.