Spor

Irkçı tezahüratlara maruz kalan Taison: Ten rengim için savaşıyorum, insanlık dışı bir davranış karşısında sessiz kalmam

"Gözyaşlarım kızgınlık, kabullenmeme ve o an bir şey yapamamaktan kaynaklanan çaresizlikten dolayıydı"

11 Kasım 2019 19:24

Ukrayna Premier Lig'in 11. haftasında Shakhtar Donetsk ile Dinamo Kiev'in karşı karşıya geldiği karşılaşmasında ırkçı tezahüratlara maruz kalan Taison, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Taison, "Ten rengim için savaşıyorum. Yaptığım her şey bunun için. İnsanlık dışı bir davranış karşısında sessiz kalmam" dedi.

Taison, ırkçı tezahüratların ardından tribünlere tepki göstermiş ve sahayı göz yaşlarıyla terk etmişti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, "Ten rengim için savaşıyorum. Yaptığım her şey bunun için. İnsanlık dışı bir davranış karşısında sessiz kalmam. Gözyaşlarım kızgınlık, kabullenmeme ve o an bir şey yapamamaktan kaynaklanan çaresizlikten dolayıydı" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Geçen hafta sonu oynanan karşılaşmada deplasman tribünündeki Dinamo Kiev taraftarlarının çirkin tezahüratlarına daha fazla dayanamayan 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, önce topu tribünlere doğru vururken ardından el hareketi yaparak tepkisini gösterdi.