Dünya

İranlı kadın hakları aktivisti Masih Alinejad'ın abisi gözaltına alındı: "Abimi tutsak alanlara karşı sesimi hiç olmadığı kadar çok çıkaracağım"

27 Eylül 2019 11:59

İranlı gazeteci ve kadın hakları aktivisti Masih Alinejad'ın abisi istihbarat ajanları tarafından gözaltına alındı. Alinejad, devletin abisini tutsak aldığını ve nerede olduğuna dair hiçbir bilgi verilmediğini söyledi. 

DW'ye konuşan, zorunlu başörtüsüne tepki olarak yapılan Beyaz Çarşambalar hareketinin öncüsü Alinejad, "İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı'nın ajanları abimin evini bastı ve kelepçeli ve gözleri bağlı bir şekilde evden çıkardı" dedi. Alinejad, abisinin iki küçük çocuğunun gözü önünde götürüldüğünü söyledi.

45 yaşındaki abisinin herhangi bir siyasi aktivite içinde olmadığını vurgulayan Alinejad, "Fakat suçu, benim zorunlu başörtüsüne ve İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı hareketim" dedi. Alinejad, hükümetin aile üyelerini gözaltına almasını hükümetin aktivistleri susturmada 'tipik' bir hareketi olduğunu söyledi. "Bu Stalin'in yapacağı türden bir şey" diyen Alinejad "Beni susturmak istiyorlar fakat bu tutsak alanlara karşı daha da yüksek sesli olacağım" dedi.