Dünya

İran: Önümüzdeki saatlerde direniş cephesinden önleyici bir eylem bekleyebiliriz

İran Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan, "Direniş liderleri Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylemde bulunmasına izin vermeyecektir. Tüm seçenekler açıktır ve Gazze halkına karşı işlenen savaş suçlarına kayıtsız kalamayız" dedi

17 Ekim 2023 08:32

T24 Dış Haberler

İran, önümüzdeki saatlerde Filistinli gruplardan "önleyici eylem" beklenebileceği ve İsrail'in Gazze'de atacağı adımların sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İsrail'in savaş suçlarına karşılık vermek için "direniş cephesine tüm seçeneklerin açık olduğunu" söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Emirabdullahiyan "Direniş cephesi düşmanla uzun vadeli bir savaş yürütme kapasitesine sahiptir. Önümüzdeki saatlerde direniş cephesinden önleyici bir eylem bekleyebiliriz. Direniş liderleri Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylemde bulunmasına izin vermeyecektir. Tüm seçenekler açıktır ve Gazze halkına karşı işlenen savaş suçlarına kayıtsız kalamayız" dedi. 

Direniş cephesi ya da Direniş Ekseni terimi; İran, Filistinli militan gruplar, Suriye, Lübnanlı militan grup Hizbullah ve diğer gruplar arasındaki gevşek bir ittifakı ifade ediyor.  ABD'ye göre İran bölgedeki Hamas ve Hizbullah gibi grupları finanse ediyor.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney daha önce Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına karışmadıklarını söylemiş ancak İsrail'in "onarılamaz" askeri ve istihbarat yenilgisini selamlamıştı.

Pazartesi günü İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, Tahran'ın Filistin davasını desteklediğini ancak İsrail'e karşı direniş cephesinin kendi bağımsız kararlarını aldığını söyledi.