Dünya

İran'ın eski İçişleri Bakan Yardımcısı Mustafa Taczade tutuklandı

09 Temmuz 2022 23:32

İran'ın eski İçişleri Bakan Yardımcısı Mustafa Taczade, ulusal güvenliğe karşı suç işleme gerekçesiyle tutuklandı.

İran Yargı Erki, eski İçişleri Bakan Yardımcısı Mustafa Taczade'nin, 'ulusal güvenliği tehdit' ve 'kamuoyunu aldatıcı yalan bilgi paylaşmak' suçlarından tutuklandığını açıkladı. Mustafa Taczade, eski İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde İçişleri Bakan Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapmıştı.

Sosyal medya üzerinden sık sık hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Taczade, son olarak Devrim Muhafızları Ordusu'nu hedef alan bir konuşmasında, Devrim Muhafızları'nın siyasete müdahalesini eleştirmiş; "Devrim Muhafızları Ordusu artık kışlasına geri dönmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

2 film yönetmeni de İran'da tutuklandı

İran Yargı Erki tarafından yapılan açıklamada, 'ulusal güvenliği tehdit oluşturma ve rejim karşıtı faaliyet gerçekleştirme' suçlamasıyla 2 film yönetmenin de tutuklandığı bildirildi.

Yönetmenlerin, ülkenin güneyinde bulunan Abadan kentinde, 23 Mayıs tarihinde, 42 kişinin ölümüne neden olan Metropol binasının çökmesine ilişkin "Tüfeğini indir" adlı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi. (İHA)