Dünya

İran'daki protestolarda idam cezası alan rapçi Saman Yasin'in itirazı kabul edildi

25 Aralık 2022 09:49

İran Yüksek Mahkemesi, Mahsa Amini protestolarına destek veren rapçi Saman Yasin’in idam cezasına yönelik itirazını kabul etti. 

The Guardian’da yer alan habere göre, İran’da çok bilinen Kürt rapçi Saman Yasin, Mahsa Amini eylemlerinin başından bu yana İran rejimine karşı mesajlar vermişti. Yasin, sosyal medya hesabından protestocuları desteklemiş ve birkaç protesto şarkısı yazmıştı.

Yasin, protestolar sırasında bir güvenlik görevlisini öldürmeye teşebbüs, bir çöp kutusunu ateşe vermek ve üç kere ateş etmekle suçlanmıştı. Rapçi, suçlamaları reddetmişti.

Yasin’in annesi geçen hafta bir video çekerek idam cezası alan oğlu için yardım istemişti. Annesi, “Dünyanın nereside sevdiğiniz birinin hayatı bir çöp kutusu yüzünden elinden alınır?” demişti.

Yüksek Mahkeme, Yasin’in idam cezasına yaptığı itirazın kabul edildiğini açıkladı. Öte yandan Yasin’le aynı anda itiraz eden başka bir protestocununitirazının kabul edilmediği belirtildi.

İran’da eylül ortasından. bu yana süren Mahsa Amini eylemleri sırasında gözaltına alınıp idam cezası verilen iki kişinin cezası infaz edilmişti.