Dünya

İran'da cezaevinde çıkan olaylarda bir tutuklu yaşamını yitirdi

Eyaleti Başsavcısı Hüseyin Fazli Herikendi, çatışmaların güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son bulduğunu aktardı

İran'da cezaevinde çıkan olaylarda 1 tutuklu hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

18 Aralık 2022 00:20

İran'da başkent Tahran'ın kuzeybatısında Kerec kentindeki cezaevinde çıkan olaylar sırasında 1 tutuklunun hayatını kaybettiği, çok sayıda tutuklunun da yaralandığı duyuruldu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, konuyla ilgili açıklama yapan Elburz Eyaleti Başsavcısı Hüseyin Fazli Herikendi, Kerec Merkez Cezaevi'nde uyuşturucu suçlularının tutulduğu bir koğuşta tutuklular arasında çatışma çıktığını aktardı. Herikendi, çatışma sırasında bir tutuklunun yaşamını yitirdiğini, çok sayıda tutuklunun da yaralandığını söyledi. Çatışmaların güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son bulduğunu belirten İranlı Başsavcı, bazı yaralıların cezaevinde tedavi edildiğini, durumu ağır olan 2 tutuklunun ise hastaneye sevk edildiğini ifade etti.

Öte yandan Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise Kerec Merkez Cezaevi'nin 4'üncü koğuşundaki tutukluların isyan çıkardığını açıkladı. Örgüte göre, idam cezasına çarptırılan mahkumlardan birinin cezasının infazı için koğuşundan başka bir bölüme nakledilmesi üzerine tutuklu ve hükümlüler isyan çıkardı.(AA)