Gündem

İran'da 6.1 büyüklüğünde deprem; Türkiye'den de hissedildi

28 Ocak 2023 21:27

Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 21.14'te merkez üssü İran olan 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van'dan da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye saati ile 21.14'te merkez üssü İran'ın Hoy kentinde yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve Hakkâri'den de hissedildi.

2 kişi hayatını kaybetti, 122 kişi yaralandı

İran Sismoloji Merkezine göre yerel saatle 21.44'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. Şu ana kadar en büyüğü 3,6 olmak üzere en az 20 artçı sarsıntı kaydedildi. İran Acil Durum Merkezi, depremde ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülke medyasında yer alan görüntülerde ise deprem nedeniyle bazı binaların kısmen yıkılmış olduğu görüldü.

"Ülkemizde olumsuz bir durum yoktur"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, “İran’da meydana gelen deprem sonrası ülkemizde olumsuz bir durum yoktur” dedi.

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"Tarama faaliyetleri sürüyor"

Van Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,8 büyüklüğündeki depremin Van'da da hissedildiği ifade edildi.

Kentte ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirilen açıklamada, Jandarma, AFAD ve ilgili kurumların bölgede tarama faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

"Herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır"

Iğdır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 21.14’te İran’ın Hoy kentinde 5.8 şiddetinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem sonrasında; il merkezi ve ilçelerimizden birimlerimize ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Iğdır Valiliği olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” denildi.