Ekonomi

İpek Kıraç ve Suna’nın Kızları’ndan Şanlıurfa Ziyareti

Suna’nın Kızları, gelişimlerini destekleyebilecek hizmetlerden yoksun büyüyen 0-18 yaş arası kız çocukların ihtiyaçlarına odaklanıyor

14 Kasım 2022 14:55

İpek Kıraç’ın annesi Suna Kıraç’ın adını yaşatmak ve kız çocukların gelişimi ve eğitime devam etmelerini desteklemek için kurduğu Suna’nın Kızları, ilk yılının ardından pilot uygulamalar için Şanlıurfa’da resmi temaslara başladı. Şanlıurfa’da öncelikli olarak Eyyübiye ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan pilot uygulamalar için Valilik ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Suna’nın Kızları girişimi kurucusu İpek Kıraç ve Koordinasyon Kurulu Üyeleri birlikte bölgede kız çocukların güçlenmesi için yerel STK’lar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yürütülebilecek ortak projeler için Valilik’te bir iş birliği protokolü imzalandı.

"Önemli meselelere İstanbul’dan çözümler öneremeyiz"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İpek Kıraç ve Suna’nın Kızları Koordinasyon Kurulu Üyeleri’ni makamında kabul ettikten sonra “İlimizdeki çocuk sayısı neredeyse bazı şehirlerimizin toplam nüfusundan fazla. Bu nedenle çocuklarımızın, özellikle kızlarımızın geleceğine yönelik atılacak her adım bizim için çok değerli. İpek Hanım’ın bu meseleyi kendisine dert edinmesi, peşine düşmesi, buralara kadar gelmesi ve Rahmetli Annesi Suna Hanım’ın adı için bu konunun takipçisi olması bizi de çok mutlu etti” değerlendirmesini yaptı.

İpek Kıraç da “Bizler bu denli önemli meselelere İstanbul’dan çözümler öneremeyiz. Her sorunun çözümünü de en iyi o sorunun içinde yaşayanlar, sahipleri bilirler. Bizim amacımız; bu sorunu birlikte çözmek için bütün paydaşları bir araya getirmek, buna alan açmak, kolaylaştırmak, ilk adımı atmak, eksik parçayı tamamlayabilmek olmalıdır” dedi.

0-18 yaş arası kız çocuklarının ihtiyaçlarına odaklanıyor

İş birliği protokolünün amacı “Kız çocukların özgün ihtiyaçlarını gözeterek, dezavantajlı durumdaki çocukların her türlü riskten korunması, psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi, çocukların koruyucu ve önleyici hizmetlere ve eğitim imkânlarına erişimlerini kolaylaştırmak için kapsayıcı ve sürdürülebilir çalışmalar yürütülmesi” şeklinde özetlendi.

Suna’nın Kızları, çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayan eğitim imkânlarına erişmelerine ve bu süreci en çok kazanımla tamamlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Gelişimlerini destekleyebilecek hizmetlerden yoksun büyüyen 0-18 yaş arası kız çocukların ihtiyaçlarına odaklanıyor.