Dünya

İnternetten tanıştığı 72 erkeğe, uyuşturucu verdiği karısına tecavüz etmeleri için 10 yıl boyunca para ödedi

Raporlara göre mağdur, polisler kendisine kanıtları gösterene kadar iddia edilen saldırılardan habersizdi

03 Eylül 2024 08:17

T24 Dış Haberler

Fransa'da 71 yaşındaki Dominique Pélicot'un, eşi Gisele Pélicot'un yemeğine uyuşturucu ilaç karıştırarak, internette tanıştığı 72 adama karısıyla cinsel ilişkiye girmeleri için 10 yıl boyunca para ödediği ortaya çıktı. 

Mahkemeye çıkarılan adamın kamuya açık yargılanması talep edilirken, polis kendisine görüntüleri gösterene kadar Gisele Pélicot'un 10 yıl boyunca söz konusu saldırılardan habersiz olduğu belirtildi. 

Duruşmada Dominique Pélicot, 10 yıllık süre boyunca eşine bilinci yerinde değilken cinsel saldırıda bulunmaları için çevrimiçi olarak tanıştığı erkeklere ödeme yapmakla suçlandı. 

Organize ettiği cinsel saldırıları video kaydına almakla da suçlanan Dominique'in, kaydettiği görüntüleri "A son insu" adı verilen, "onun bilgisi dışında" anlamına gelen bir sohbet odasında paylaştığı ortaya çıktı. 

2020 yılında tutuklanan adamın davası, polisin telefonunu, bilgisayarını ve sabit disklerini aramasının ardından Fransa'nın Avignon kentinde başladı.

3 çocuk sahibi çiftin 50 yıldır evli olduğu belirtilirken, tecavüzlerin Temmuz 2011'den Ekim 2020'ye kadar yaklaşık 10 yıllık bir süreyi kapsadığı açıklandı. 

Dominique, çoğunlukla erkeklerin üye olduğu bir internet sitesinde, mağdurların bilgisi olmadan yaşadıkları cinsel ilişkiler hakkında sohbet ettikleri bir forumdaki yazışmalarının ortaya çıkmasının ardından suçlamaları kabul etti. 

Eşine uyuşturucu verdiğini de kabul eden Dominique, eşini "komaya yakın bir bilinçsizlik" haline getirdiğini söyledi. 

72 saldırganın yer aldığı listeden yaşları 26 ila 74 arasında değişen 51 kişinin kimliği tespit edildi. 

Tecavüzle suçlananlar arasında bir forklift sürücüsü, bir itfaiye memuru, bir şirket patronu ve bir gazeteci de bulunuyor. 

Saldırganların çoğunun evli ve çocuklu olduğu ifade edilirken, çoğunun saldırılara birden fazla kez dahil olduğu belirlendi.

Saldırganların savunmaları, "gönüllü bir çift ile bir fantezi" yaşadıkları yönündeydi.

Davanın 20 Aralık 2024 tarihine kadar devam edeceği bilgisi paylaşıldı.