Dünya

İnternete sızdı, Rockstar erken yayınladı: GTA 6'nın ilk fragmanı ve çıkış tarihi resmen paylaşıldı

05 Aralık 2023 07:26

T24 Dış Haberler

Birçok kişiye göre "tarihin en çok beklenen video oyunu" olan 'Grand Theft Auto VI'nın ilk fragmanı yayımlandı. Oyunun, hayranlarıyla 2025'te buluşacağı duyuruldu. 

 

Fragman, yapımcı Rockstar'ın YouTube sayfasında planlanandan saatler önce yayınlanmasına rağmen ilk 5 saatte 34 milyon kişi tarafından izlendi. 

Fragmanın normal şartlarda salı günü TSİ 17.00'da paylaşılacağı duyurulmuştu. Ancak Rockstar Games gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Fragmanımız sızdırıldı, o yüzden lütfen gerçeğini YouTube'dan izleyin" ifadelerini kullandı. 

Aksiyon-macera türü oyunu, uzun süredir milyonlarca kişi bekliyordu. Serinin bir önceki oyunu "GTA V", 2013'te çıkmıştı. 

Fragmanda Lucia isimli kadın ana karakterin plajlarda, otoyollarda ve kulüplerde; partneriyle birlikte bir dizi suç işlediği görülüyor. Lucia, GTA serisinin ilk kadın başkarakteri olacak. 

Take-Two Interactive'in sahibi olduğu Rockstar Games, son yıllarda sızıntılarla ilgili problemler yaşıyor. 2022'de hackerlar, yeni çıkacak GTA oyunundan görüntüler yayınlamayı başarmıştı. Şirket, sızıntıların gerçek olduğunu kabullenip "ağlarına girildiğini" söylemişti.

GTA 6'nın 2025'te PlayStation 5 ve Xbox Series S ile X'e çıkacağı açıklandı. PC ile ilgili bir duyuru ise yapılmadı.