Dünya

Instagram, bazı Filistinli kullanıcıların biyografilerine "terörist" ifadesi eklediği için özür diledi

20 Ekim 2023 08:25

T24 Dış Haberler

Meta, bazı Filistinli kullanıcıların Instagram profilini "terörist" ifadesinin yerleştirilmesinin bir otomatik çeviri hatası olduğunu belirtti ve özür diledi. 

İlk olarak 404media tarafından bildirilen sorundan profilinde İngilizcede Filistinli anlamına gelen "Palestinian", Filistin bayrağı emojisi ve Arapça "elhamdülillah" kelimesi bulunanların etkilendiği belirtildi. İfadenin İngilizceye, "Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor" diye otomatik çevrildiği görüldü.

TikTok kullanıcısı YtKingKhan, sorunu geçen günlerde gündeme getirip kelime kombinasyonları değişse de çevirinin değişmediğine dikkati çekmişti. 

Instagram, tepkilerin ardından sorunları çözerek, elhamdülillah kelimesinin artık "Tanrı'ya şükür" diye otomatik çevrildiğini bildirdi.

Meta sözcüsü, "Bazı ürünlerimizde uygunsuz Arapça çevirilere sebep olan bir problemi çözdük. Bunun için gerçekten üzgünüz" dedi. 

İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana Meta'nın Filistin'e destek içeren bazı paylaşımları sansürlediği iddia ediliyordu.