Gündem

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı kuruldu

Platformun deklarasyon toplantısı bugün gerçekleşecek

17 Aralık 2019 10:30

İnsan hakları alanında mücadele veren 12 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu  İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı bugün gerçekleştireceği toplantıyla deklarasyonunu ilan edecek.

Türkiye'de insan haklarını savunan kurum ve kişilere dönük doğrudan ve dolaylı baskılara karşı bir araya geldiğini kaydeden İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı, "Uluslararası yasalarla korunan ve teminat altına alınan 'İnsan haklarını savunmak evrensel olarak tanınan bir haktır' ilkesi kapsamında, insan hakları savunuculuğunu ilke olarak benimsemiş kurumlarla birlikte İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı’nı hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Dayanışma ağı, özellikle hak savunucularına yönelik baskı mekanizmalarına karşı bir adaya mücadele edeceğini duyururken, sivil mücadeleyi korumayı amaçladığını açıkladı.

Deklarasyon toplantısının programı şu şekilde:

11:00 Açılış konuşması – Daralan sivil alan: Türkiye ve dünyada hak savunucuları üzerinde artan baskılar

11:30 İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı deklarasyon metninin açıklanması

Tarih: 17 Aralık 2019 Salı

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı'nı oluşturan kurumlar şunlar:

Af Örgütü Türkiye Şubesi, Civil Rights Defenders, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Kaos GL, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği ve Yurttaşlık Derneği