Dünya

İngiltere'de Amerikan bully XL köpekleri yasaklanıyor

İngiltere, perşembe günü bir kişinin köpek saldırısı sonrası ölümü üzerine American bully XL cinsi köpekler yasaklanacak

16 Eylül 2023 02:34

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Amerikan bully XL köpeklerinin yıl sonuna kadar yasaklanacağını söyledi. Sunak, "Onlar özellikle çocuklarımız için tehlikeli. Dün, trajik bir şekilde ölümle sonuçlanan bir başka şüpheli köpek saldırısı gördük." dedi.

Cuma günü, West Midlands, Stonnall'da bir kişinin sokakta iki köpek tarafından saldırıya uğradıktan sonra öldüğü doğrulayan Suna, hayvanların bully XL olduğuna inandıklarını söyledi.

Bully XL saldırıları

euronews'te yer alan habere gör, Amerikan bully ırkının bir varyantı olan XL'in, 2014 yılında İngiltere'ye getirildiği ve Amerikan pitbull terrier de dahil olmak üzere köpeklerden yetiştirildiği düşünülüyor.

XL bully cinsi, 2022 yılında İngiltere'de meydana gelen 10 ölümcül köpek saldırısının altısında yer aldı; bu yıl en az iki ölüm olayına karıştı.

Ocak ayında 28 yaşındaki Natasha, Caterham'da sekiz köpeği gezdirirken kendine ait bully XL tarafından öldürüldü.

Mayıs ayında 37 yaşındaki Jonathan Hogg, Greater Manchester'da bir arkadaşının bully cinsi köpeğine bakarken kolundan, bacağından ve başından aldığı ısırık yaralarının ardından hayatını kaybetti.

Köpek Kontrol Koalisyonu, "Önde gelen tüm hayvan yardım kuruluşlarının görüşü, çözümün daha fazla türün yasaklanması olmadığı yönünde" açıklaması yaptı.