Dünya

İngiltere'de 275 göçmene var olmayan bir bakımevinde çalışmak üzere vize verildi

İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle o dönemde iş yoğunluğu ve baskı yaşadıklarını öne sürdü

27 Mart 2024 13:47

T24 Dış Haberler

İngiltere'de bir sınır müfettişi, yaklaşık 275 göçmene var olmayan bir bakımevinde çalışmak üzere vize verildiğini iddia etti.

Rapor, geçen ay bir kısmını sızdırdığı için İçişleri Bakanı James Cleverly tarafından görevden alınan müfettiş David Neal tarafından hazırlandı. 

Hazırlanan raporda, sadece dört çalışanı olan küçük bir firmaya bin 234 vize verildiği belirtildi.

Müfettiş, raporunda, bakım çalışanlarına yönelik kontrollerin "tamamen yetersiz" olduğu ve göçmen çalıştırma lisansına sahip her bin 600 işverene karşılık yalnızca bir uyum görevlisinin bulunduğunu belirtti. Neal, "Sadece bu iki örnekte bile, binlerce kişi bu ülkeye gelmiş ve zorluk veya yoksulluk riskiyle vize koşulları dışında çalışmaya teşvik edilmiş olabilir." diye konuştu. 

Nisan 2023'te var olmayan bakım evi için sağlanan 275 sponsorlukla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, vizelerin "yanlış bilgi ve kanıtlar kullanılarak bilgisi dışında gerçek bir bakım evi adına verildiğini" söylendi.

Personel eksikliklerini yabancı işgücüyle doldurma telaşı aynı zamanda “sömürü riskiyle karşı karşıya olan çok sayıda düşük vasıflı işçiyi bu ülkeye davet eden” bir sistem yarattı.