Ekonomi

İngiltere, Brexit’e kadar Türkiye ile ticaret anlaşması imzalayamayacak

İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı'nın, anlaşmasız ayrılma durumunda Brexit sonrası ticaretin devam etmesi konusunda görüşmelere devam ettiği kaydedildi

22 Şubat 2019 00:56

İngiltere’nin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan 5 ülkeyle ticaret sürekliliği anlaşmalarının Brexit’e kadar yetişmeyeceği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre İngiltere Dış Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı rapora göre, İngiltere'nin önümüzdeki ay Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasının ardından Türkiye, Andorra, San Marino, Japonya ve Cezayir ile ticaretin kesintiye uğramaması için öngörülen ticaret sürekliliği anlaşmalarının Brexit'e kadar imzalanması için zaman kalmadı.

Raporda, "Brexit sonrası ticarette kesinti önlemenin en iyi yolu AB'den elinde bir anlaşmayla çıkmak. Bu, AB ile ticari ilişkilerimizi ve mevcut AB anlaşması kapsamında diğer ülkelerle gerçekleştirilen ticareti korumaya yardımcı olacak" dendi.

Bakanlığın, anlaşmanın sağlanmaması ihtimali için Brexit sonrası ticaretin devam etmesi konusunda görüşmelere devam ettiği kaydedildi.