Dünya

İngiliz polisinden 'emoji' uyarısı: "Gençlerin uyuşturucu kullanımını yaygınlaştırabilir"

"Önemli olan gençlerle iletişimin iyi kurulması"

24 Aralık 2022 00:52

İngiltere’de Surrey polisi ebeveynleri ve öğretmenleri, gençlerin uyuşturucuya ilişkin kullandığı çeşitli emoji kalıplarına dair bir uyarı yayınlandı. Buna göre gençlerin, ailelerine yakalanmamak için emojilerle oluşturdukları gizli kodlarla uyuşturucu aldıkları; bu türden bir gizliliğin onları uyuşturucu gibi zararlı alışkanlara yönlendirebileceği ifade edildi.  

CNN Türk'te yer alan habere göre; yetkililer, gençlerin ailelerine yakalanmamak adına mesajlaşma uygulamalarında emojilerle oluşturulan gizli kodlara yöneldiğini belirterek, bu türden bir gizliliğin onları uyuşturucu gibi zararlı alışkanlara yönlendirebileceğine dikkat çekti.

Polisler, ayrıca emoji diline hakim olan uyuşturucu satıcılarının da kolayca ergenlere ulaşabildiği konusunda uyarıda bulundu. 

"Temelde endişe verici bir şey, önemli olan gençlerle iletişimin iyi kurulması"

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alptekin Çetin, “Madde kullanımı olan gençlerde bir alt kültür belirtisi olarak aslında böyle bir jargon gelişebilir. Gençler kendi aralarında bu tip mesajlarla maddelere dair haber verme ya da kullanıma dair emojileri kullanarak iletişim halinde olabilirler. Temelde endişe verici bir şey” ifadelerini kullandı.

Çetin, “Önemli olan burada gençlerle iletişimin iyi kurulması. Ebeveynler telaşla cep telefonu kurcalamak isteyebilirler. Bu çok sağlıklı bir davranış olmaz. Açık bir iletişim ile anne babanın açıkça konuşabilmesi gerekir” dedi.