Medya

Independent Türkçe yayın hayatına başladı

"Sizin dilinizden konuşuyor"

15 Nisan 2019 14:44

İngiltere merkezli The Independent gazetesinin Türkçe dilinde yayın yapacak olan Independent Türkçe'nin haber sitesi bugün erişime açıldı.

Dünya çapında 100 milyondan fazla okuyucuya sahip İngiltere merkezli  medya kuruluşlarından The Independent gazetesinin Türkçe dilinde yayın yapacak olan www.independentturkish.com haber sitesi bugün erişime açıldı.

Girişim, Rus işadamı Alexander Lebedev’in sahibi olduğu Independent Digital News & Media Limited (İDML) ile Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia arasında imzalanan lisans anlaşması çerçevesinde gerçekleşti.

Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına sahip olan Media Arabia, internet kullanıcılarına “Sizin Dilinizden Konuşuyor” sloganı ile ulaşacaklarını ve habercilikte “doğru, özgün, saygın” kriterlerini benimsediklerini açıkladı.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Nevzat Çiçek, yayın hayatına merhaba yazısında "İdeolojik, tetikçi veya birilerine yaranmak için habercilik yapanlardan olmayacağız. Yanlışımız olursa özür dilemesini bileceğiz. En uygun yerde söz hakkı vermekten çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


Gazetenin künyesi için tıklayın.