Gündem

İmamoğlu: Yıldırım benim için "Kazandı" diyemedi

"Bizim bu toplumu barıştırmamız lazım"

04 Temmuz 2019 07:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da rakibi AKP'li Binali Yıldırım'ın seçim gecesi kendisi için "Kazandı" diyemediğini söyledi. "Maç bittiyse, bitmiştir" diyen İmamoğlu, "FB-GS maçının ortasında 'Şu takım önde gidiyor' diye açıklama mı yapılır? Benim oradaki bakışlarım da o" diye konuştu.

"31 Mart o kadar helaldi ki! Günün sonunda geldiğimiz noktaya bakar mısınız, oylarla ilgili, seçim sayım cetvelleri ile ilgili bir sorun yok. Bulamadılar  hiçbir şey!  Ama ne var? Kuruldaki insanlar… Biliyorsunuz bazıları 'Suçluysam benim hakkımda işlem yap' dedi. Hani soruşturma Özlem Hanım? Bakın üzerinden 6 Mayıs, 6 Haziran, 6 Temmuz geçti.. 2 ay geçti. Hani soruşturma, hani suç duyurusu? Kimi aldattınız? Daha acısı var, hani hırsızlar, nerede? 'Çaldılar.' Kim? Yüzüne sordum, cevap veremedi. Bu sayfaları açmak beni üzüyor, 'Seçimde her şey söylenir ama seçimden sonra unutulur…' Valla ben öyle biri değilim, kusura bakmayın! Bunu niye söylüyorum; kullandıkları bu dil çok tahribat oluşturdu. Dolayısı ile ben 23 Haziran gecesi, o açıklamayı izlerken çok manidar baktım, ne diyecek diye ve diyemedi farkında mısınız?

Kazandı diyemedi! 'Önde gidiyor, tebrik ederim.' Ben bunu ilk defa size söylüyorum bakın. 'Kazandı' diyemedi… Ben derdim: 'Kazandı.' Bu kadar. 'Veriler geliyor, İmamoğlu önde gidiyor,' Önde gidiyor nedir? Maç bittiyse, bitmiştir yani. FB-GS maçının ortasında 'Şu takım önde gidiyor' diye açıklama mı yapılır? Benim oradaki bakışlarım da o."

"Medyanın da kazananları var muhakkak, demokrasi adına.Her sabah medya takipten tüm haberler geliyor malum. İnanır mısınız bazı gazetelerin başlıklarına şöyle bir bakıp geçiyorum, içine girip bakmıyorum bile… Arkadaşlarım bütün bu yalan haberlerden, iftiralardan, gazete kupürlerinden bir 'Demokrasi müzesi' kuralım diyor. x,y,z gazeteleri hangi manşetleri atmışlar, benimle ilgili hangi iftiraları atmışlar, belge olarak koymak gerekir. Niye? 'Bunu yaparsanız bu bir işe yaramaz' demek için, yani böyle strateji olmaz. Kaldı ki o gazeteler okunmuyor, o televizyonlar izlenmiyor."