Gündem

İmamoğlu ve Soylu, "Pejmürde ederiz" sözünden sonra ilk kez Adnan Menderes anmasında karşılaştı

İkili, Menderes'in idam edilişinin 58. yılında düzenlenen törende el sıkıştı

17 Eylül 2019 10:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in idam edilişinin 58'inci yıl dönümü için yapılan anma töreninde bir araya geldi.

Bakan Soylu, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan HDP'li Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarıyla bir araya gelmesini eleştirmiş ve, "Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net" ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu ise Soylu'nun kayyım 'tehdidine' tek bir cümle ile yanıt vermiş,"Polemiklerden nemalanmıyorum" demişti. İkili, 'pejmürde' krizinin ardından ilk kez Adnan Menderes anmasında bir araya geldi ve el sıkıştı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 58’nci yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldılar. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma programı, Beyazıt Camii Müezzini Abdullah Yılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti, sonrasında da protokol konuşmaları ile devam etti. Başkan İmamoğlu ve diğer protokol üyeleri daha sonra Menderes’in kabrini ziyaret ederek dua edip karanfil bıraktılar. İmamoğlu, Merhum Menderes’in gelini Ümran Menderes ile bir süre sohbet etti. Menderes, İmamoğlu’na, “Hayırlı olsun. Allah kolaylıklar versin” dedi.

İşte anma töreninde İmamoğlu ve Soylu: