Gündem

İmamoğlu'ndan CHP'lilerle yaptığı toplantı videosunun sızdırılmasına ilişkin açıklama: Araştıracağız

19 Temmuz 2023 11:11

T24 Haber Merkezi 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisinin de yer aldığı CHP'den bazı isimlerle çevrimiçi yaptıkları toplantıyla ilgili, "Bunların gizli bir tarafı yok" ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin videonun sızdırılmasına ilişkin sorusuna ise İmamoğlu "Parti içinden mi, değil mi araştıracağız, bakacağız" yanıtını verdi. 

Seçimlerin ardından "değişim" hareketini başlatan, buna ilişkin internet sitesi de kuran İmamoğlu’nun yönettiği bir zoom toplantısının 14 dakikalık kaydı sızdırıldı.

İmamoğlu, bugün, İETT'nin "125 Yeni Otobüs Temini Sözleşme Töreni'nde konuştu. İmamoğlu, imza töreni sonrasında toplantı görüntülerinin sızdırılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. 

"Bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur"

Toplantının "gizli bir tarafı" olmadığını savunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur. Eski yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunların gizli bir tarafı yok. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Konuşulan konular, partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim." 

"Araştıracağız, bakacağız""

Videonun nasıl sızdırıldığıyla ilgili soruya ise İmamoğlu, şu yanıtı verdi: 

"Araştıracağız, bakacağız bunu seven kimler var. Parti içinden mi dışından mı bakacağız. Ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden kalbimizde ne varsa aile meselesi gibi konuşmaya devam edeceğiz, oradan sağlıklı karar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz."


TIKLAYIN | İmamoğlu başkanlığındaki toplantının videosu sızdırıldı; gündem Kılıçdaroğlu'na karşı Parti Meclisi toplantısı ve olağanüstü kurultay!

TIKLAYIN | CHP'li Gökhan Günaydın'dan görüntülerin sızdırılmasına ilişkin tepki: Büyük ahlaksızlık

TIKLAYIN | İmamoğlu’nun toplantısına katılan Engin Altay: Bu tip toplantılar sürekli yapılıyor, normal, sızdırılması enteresan