Gündem

İmamoğlu'ndan ‘patronu belli kumpas’ tepkisi: Sizin o kumpaslarınız bende toz zerresi kadar leke bırakmaz, işinize bakın!

25 Şubat 2024 18:12

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'daki halk buluşmasında, iktidar kanadından iftira kampanyası başlatıldığın söyleyerek, “Ne zaman ki rakibim aday, hakkımda iftiralara başladı; aynı anda eş zamanlı sosyal medya üzerinden de aynı kampanya harekete geçti. Kampanya, bildiğimiz şey. Tam da şu: Sahte videolar ile kumpas videoları ile neymiş; terör örgütü beni destekliyormuş gibi gösteren videolar. Onlarca hesaptan aynı anda kumpas başladı. Milyonlarca reklam vererek, bu videoları herkesin görmesini istiyorlar" dedi.

İmamoğlu, "Siz bu videoları hatırlıyorsunuz. Nereden hatırlıyorsunuz? Bir önceki seçimden, değil mi? Bu kumpasın patronu, o zaman canlı yayında, milyonlarca vatandaşın gözüne bakıp, kumpası, ‘Ama montaj ama şu ama bu’ sözleriyle itiraf etmişti. Bakın, sahibi çok belli. Kumpası yapanlara sesleniyorum: Her babayiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizin o kumpaslarınız, iftira kampanyalarınız, bende toz zerresi kadar leke bırakmaz. İşinize bakın” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile birlikte, “Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni ve Halk Buluşması”na katıldı. Buradaki konuşmasında kendisi hakkında iftira kampanyası yürütüldüğünü söyleyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bunları niye söylüyorum? Çok eş zamanlı bir operasyon başladı. Yeni yeni filizlendirmeye çalışıyorlar. Operasyonun sahibini de belli ediyor. Ne zaman ki rakibim aday, hakkımda iftiralara başladı; aynı anda eş zamanlı sosyal medya üzerinden de aynı kampanya harekete geçti. Kampanya, bildiğimiz şey. Tam da şu: Sahte videolar ile kumpas videoları ile neymiş; terör örgütü beni destekliyormuş gibi gösteren videolar. Onlarca hesaptan aynı anda kumpas başladı. Milyonlarca reklam vererek, bu videoları herkesin görmesini istiyorlar. Rakibimin açıklamalarıyla eşgüdümlü başladı. Bakın altını çiziyorum bunun. Rastgele değil. Peki siz bu videoları hatırlıyorsunuz. Nereden hatırlıyorsunuz? Bir önceki seçimde, değil mi? Bu kumpasın patronu, o zaman canlı yayında, milyonlarca vatandaşın gözüne bakıp, kumpası nasıl itiraf etmişti? Ne demişti? ‘Ama montaj ama şu ama bu’ demişti. Bakın, sahibi çok belli. Kumpası yapanlara sesleniyorum: Öncelikle kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi, bana da yapmayın. Ha yapmaya devam mı edeceksiniz? Yine kaybedeceksiniz. Yine kaybedeceksiniz. Yine kaybedeceksiniz. Her babayiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizin o kumpaslarınız, iftira kampanyalarınız, bende toz zerresi kadar leke bırakmaz, bırakmaz. İşinize bakın.”

“Ne mübarek aile değil mi?”

Atatürk’e hakaret eden eski milletvekili Şevki Yılmaz’a da tepki gösteren İmamoğlu, “Çıkıyor bir meczup; bize, yüzümüze, gözümüzün içine baka baka Atatürk'e hakaret ediyor. O meczup hakaret ediyor, ama kimsenin çıtı çıkmıyor. Herkes bir anda lal oluyor. Ağzını açan yok. Ata’ya hakaret etmek, küfretmek; ne yazık ki bunların döneminde serbestleşti. Bu yeminli Atatürk düşmanlarını, bu iktidar, sadece bu tür durumlarda uzaktan izlemiyor. Ne yapıyor biliyor musunuz? Onlara destek de oluyor” dedi.

“Şimdi bilmediğiniz şeyler söyleyeceğim” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“O küfürbaz Atatürk düşmanı, onların siyasi yol arkadaşı. Doğru mu? Yetmedi. Atatürk'e küfreden o adamın oğlu, hala partilerinin milletvekili. Oğlu, oğlu. Yetmedi. Damadı Sakarya Çevre İl Müdürü. Yetmedi. Abisini bir şirketin başına kayyum atadınız. Diğer oğlunu da Kocaeli İşkur İl Müdürü yaptınız. Aileye bak, aileye! Yetmedi. Abisinin damadı da eski milletvekili. Hani şu ‘Yeliz’ var ya Yeliz. O işte. O arkadaş. Siz, alın teriyle başarı zincirini kırarak, bu toplumun dengesini bozan bir yapısınız. Aileye bakın ya. Babası bunlardan milletvekili. Oğlu milletvekili. Damadı milletvekili. Diğer oğlu genel müdür. Damadı genel müdür. Abisi kayyum genel müdürü. Ne mübarek aile. Bir de bu memleketin başının tacına hakaret edecek, küfredecek… Devletin bir tane kurumu bile harekete geçmedi. Yazıklar olsun size. Yazıklar olsun size."