Gündem

İmamoğlu'ndan Hürriyet'e: Ayıptır, yazıktır, günahtır, utanın!

Hürriyet, Temelli'nin söylemediği ifadeleri manşetine taşımıştı

17 Mart 2019 13:01

Doğan Grubu'ndan Demirören Grubu'na satılan Hürriyet, CNN Türk ve Posta, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin kullanmadığı ifadeleri kullanmış gibi servis etti, sosyal medyada tepki gördü. CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu da "Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Demirören Medya Grubu'na ait olan Hürriyet, cnnturk.com ve Posta gazetesi, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözlerini çarpıtınca tepki gördü.

Temelli, geçen günlerde katıldığı bir programda 31 Mart yerel seçimi için muhalefetin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye'yi değiştireceğiz."

Demirören Medya'ya ait siteler, Anadolu Ajansı'nın (AA) servis ettiği bu haberde, Temelli'ye ait olmayan ifadeleri manşete çekerek kullandı. 3 haber sitesi de Temelli'nin şu sözleri kullandığını iddia etti:

"İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek."

Temelli'nin açıklamasında bu ifadelerin bulunmaması, 3 sitenin de tepki görmesine sebep oldu.

İmamoğlu: Utanın

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'ndan da söz konusu 'haber'e tepki geldi. İmamoğlu, Mardinliler Vakfı Buluşması'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Çok kalbim kırıldığı için. Tarzım değil ama burada paylaşacağım. Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından bir tanesi. Hepimiz açarız, mesajı okuruz. Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından bir tanesi. Bu Hürriyet Gazetesi. ‘HDP yönetecek’ diye şu gördüğünüz ana sayfada, ben görev talip oldum olalı manşetten benim bir tek haberim çıkmadı. Benim haberlerim, hep ‘yerel yönetim’ diye bir şey var, oradan verildi. Benim şu gördüğünüz sayfadaki fotoğraf, ‘HDP Yönetecek’! Bunu kim demiş? HDP’nin eş başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine yakışır mı? Aynı şey, CNN Türk. ‘Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!’ Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. İsminize biz saygı duyuyoruz. Yıllardır Hürriyet gazetesi okuyan bir kişiyim. Lütfen düzeltin. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkum olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim. Yoksa bu zihin sizi yargılar. 3-4 kanalda ortak haber yapmalar, vesaireler… Ne ortaklıkları var, ben bilmem! Bu kanallar ve bu gazeteler bana değil sadece, herkese eşit fırsat verildiği sürece itibarlıdır. Sakın, kendi koltuklarınızdan itibarlı olduklarınızı düşünmeyin. İtibarı veren halktır."

Temelli'den Hürriyet'e yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Hürriyet'in açıklamasına yanıt verdi. Halk TV'den Lale Özarslan'a konuşan Temelli, "Neden yalan haber yapıldığını açıklamaları lazım. Bir gazetenin yalan haberini düzeltmemi benden neden ve nasıl bekleyebilirler. Benim konuşmam ortada ne dediğim ortada" diye konuştu.