Gündem

İmamoğlu'ndan Bakan Özhaseki'ye ziyaret: Deprem dahil sıkı bir işbirliğine hazırız

12 Temmuz 2023 21:13

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek,"Hayati konularda sıkı bir işbirliğine hazırız" dedi.

İBB Başkanı, Özhaseki'ye yaptığı ziyareti Twitter hesabından paylaştı. Bakan Özhaseki'yi ziyaret eden İmamoğlu, olası İstanbul depremi başta olmak üzere birçok konuda görüşme yaptıklarını söyledi.

İmamoğlu, "Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek İstanbul’un deprem başta olmak üzere planlama, kentsel dönüşüm, müsilaj ve çevre sorunlarıyla ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Hayati konularda sıkı bir işbirliğine hazırız" dedi.

TIKLAYIN | Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Minimum 7,2 ile 7,6'ya varacak deprem bekliyoruz

Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün katıldığı Gemlik Belediyesi Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’na İstanbul depremine dikkat çekmişti.

Olası İstanbul depremi için Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını beklediklerini belirten Görür, "Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7,2 ile 7,6’ya varacak deprem bekliyoruz" diyerek, şunları söylemişti:

"Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az. 1999 depreminin geleceği 70’li yıllardan belliydi. Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu."