Gündem

İmamoğlu'na ceza veren hakimle fotoğrafı çıkan AKP'li yönetici: Aramızda siyasi bir konuşma gerçekleşmedi, gayrimenkul yatırımlarını konuştuk

"Bu fotoğrafın siyasete malzeme yapılması ayıp bir şey"

16 Aralık 2022 21:02

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası veren hakim Mehdi Komşul ile fotoğrafı ortaya çıkan AKP Sancaktepe İlçe Yöneticisi Nezir Özalp, söz konusu fotoğrafın 2018 yılında çekildiğini belirterek, "Bunda bir sakınca yok. Bu fotoğraf neden gündem konusu oldu? Ben gayrimenkul işleriyle uğraşıyorum. Hakim Bey de o dönem bir ev almak istiyordu. Bu vesileyle tanıştık" dedi.  

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; İmamoğlu'na hapis cezası veren hakim Mehdi Komşul ile fotoğrafı ortaya çıkan AKP Sancaktepe İlçe Yöneticisi Nezir Özalp, fotoğrafı çeken kişinin oturdukları mekanın sahibi olduğunu söyledi. Özalp, "Hakim Komşul'u nereden tanıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Fotoğraf kahvaltı salonunda çekildi. Mekan sahibi çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmış. Bunda bir sakınca yok. Ben o dönem AK Parti üyesiydim. Hakim Bey'i tanıyorum. Herkesin tanıdığı savcılar, hakimler var. Hayretler içerisindeyim. Bu fotoğraf neden gündem konusu oldu? Ben gayrimenkul işleriyle uğraşıyorum. Hakim Bey de o dönem bir ev almak istiyordu. Bu vesileyle tanıştık. O dönem AK Parti yönetiminde yer almıyordum." 

"Bu fotoğrafın siyasete malzeme yapılması ayıp bir şey"

"Hakim Komşul'la fotoğrafın çekildiği gün neler konuştunuz?" sorusunu Özalp, "Hakim Bey yatırım amaçlı kendisine bir daire arıyordu. Sadece bunu konuştuk. Aramızda siyasi veya başka herhangi bir konuşma gerçekleşmedi. Bu fotoğrafın siyasete malzeme yapılması ayıp bir şey. CHP'li arkadaşların şu an yaptığı etik değil. Benim de kişisel ve özel haklarım var. Bunun gündem olması güzel olmaz" diye yanıtladı.